Ekonomi

Tuzla’dan örnek proje: Bu parkın gücü güneşten geliyor

Bowling, yüzme havuzları, buz pateni pisti, bilim ve sanat merkezi, Teknoloji Merkezi, Bilim merkezi, kutup konutu, karting gibi onlarca farklı fonksiyonu bünyesinde barındıran Şelale Eğitim Parkı’nın tüm elektriğini karşılayan park, 390 ton su sağlıyor. yıllık karbondioksit emisyonları. Santraller önünde açıklamalarda bulunan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Güneş Enerjisi Sistemi aslında alternatif bir enerji kaynağıdır. Medeniyet seviyemizi yükseltmek için dünyamızda mutlaka güce ihtiyacımız var. Kendi kendine güç sağlayan bir gezegen olarak, gezegenimizdeki küresel ısınmayı azaltmak için alternatif güç kaynakları kullanmalıyız.

Türkiye’nin en işlevsel parklarından biri olan Tuzla Belediyesi Şelale Eğitim Parkı, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın vizyon projeleri kapsamında 2014 yılında kapılarını ziyaretçilerine açtı. Teknoloji Merkezi, Bilim ve Sanat Merkezi, Uzay Gözlem Lojmanları, bowling, yüzme havuzları, buz pateni pisti, bilim merkezi, kutup konutu, karting gibi onlarca farklı fonksiyonu bünyesinde barındıran Şelale Eğitim Parkı, kendi elektriğini üretecek şekilde tasarlandı. Tuzla Belediyesi Şelale Eğitim Parkı içinde yer alan İstanbul’un kamusal alanındaki en büyük güneş enerjisi sistemi yılda 35 bin ağacın kesilmesini engelliyor. 4 bin 250 metrekare alana kurulu bu panel yılda 390 ton karbondioksit salınımı sağlıyor.

“KENDİ ENERJİSİNİ KULLANAN BİR GEZEGEN OLMAK ZORUNDAYIZ”

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Türkiye’nin en fonksiyonel parkı olan Şelale Eğitim Parkı’nda Tuzla Belediyesi Teknoloji Merkezi’nin en üst katında, 4 bin 250 metrekarelik güneş panelinin bulunduğu çatı katındayız. Panelleri burada görebilirsiniz. Güneş Enerjisi Sistemi aslında alternatif bir güç kaynağıdır. Medeniyet seviyemizi yükseltmek için dünyamızda mutlaka güce ihtiyacımız var. Kendi gücünü kullanan bir gezegen olmalıyız. Medeniyetimizi geliştirmek zorundayız. Güce ihtiyacımız var. Ancak alternatif güç kaynaklarını, fosil yakıtları kullanmayarak bile fosil yakıtlara minimum ihtiyaç duyarak, gezegenimizdeki küresel ısınmayı azaltacak biçimde kullanmak zorundayız.

“ENERJİ KAYNAKLARI 35.400 YAKLAŞIK AĞAÇ KURTARDI”

Başkan Yazıcı, “Burada yaptığımız parkta güneş enerjisi panellerinin yanındayız. Burada 360 kilovatlık elektrik gücüne ihtiyaç duyan parkın ihtiyacını karşılayacak panoları kurarak aslında 390 ton karbondioksit salınımına zemin hazırlıyor ve buradaki güç kaynaklarıyla yaklaşık 35.400 ağacı kurtarmış oluyoruz. Fosil yakıtlara olan ihtiyacımızı ne kadar azaltırsak, dünyadaki ekolojik dengeye ve küresel ısınmaya o kadar katkıda bulunuruz. Bir eko-teknolojik park olan Tuzla Belediyesi Şelale Eğitim Parkı’nda çok fazla elektrik enerjisi kullanan ama çok da ihtiyacımız olan keyifli hizmetler var. Buz pateni, bowling, havuzlar, 35 metreden akan şelale, bilim ve sanat merkezi, bilim merkezi ve teknoloji merkezi dahil olmak üzere buradaki güç ihtiyacını tamamen alternatif güç kaynaklarından sağlayarak dünyanın ekolojik istikrarına ve karbondioksit salınımına katkıda bulunuyoruz. Geleceğimiz olan çocuklarımıza bırakacağımız dünyamıza şimdiden karbon ayak izimizi hesaplayarak daha sağlam ve dikkatli adımlarla ilerliyoruz.” sözlerini kullandı.

AYRICA TÜRKİYE’NİN EN FONKSİYONEL PARKININ TÜM GÜCÜNÜ SAĞLAR

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Buradaki elektrik yatırımlarımızı geri dönüşüm fizibilitesi olarak hesaplıyoruz. Bu güneş panelleri 5 yıllık bir sürede kendini tamamen amorti etmiştir. Kendini amorti eden, dolayısıyla kar eden, ekolojik istikrarı destekleyen ve karbondioksit emisyonlarını artıran bir sistem. Hem çevreye takviye veriyor hem de Türkiye’nin en fonksiyonel parkının tüm gücünü harika bir hizmet olarak sunuyor.”

haberulukisla.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu