Dünya

76 metre derinliğe sahip olmasına rağmen bu göl üzerinde yürümek mümkündür.

Karayipler’deki Trinidad Tobago, dünyanın en garip göllerinden birine ev sahipliği yapıyor. Pitch Gölü adı verilen bu göl, tuhaf mikrobiyal yaşamla doludur ve “suları” o kadar tuhaf bir kıvama sahiptir ki üzerinde yürüyebilirsiniz.

Trinidad’ın güneybatı ucundaki La Brea’nın yakınında yer almaktadır. Pitch Gölü yaklaşık 40 hektar büyüklüğünde ve 76 metre derinliğindedir. Yaklaşık 10 milyon ton asfalt veya zift (İngilizce: Pitch) ile doludur ve bu da onu dünyanın en büyük doğal asfalt yatağı yapar.

Dünya’nın iki jeolojik fay hattının kesiştiği noktada bulunur. Asfaltın binlerce yıl önce, altındaki fay sınırlarının petrol ve gaz rezervuarlarına ulaşacak kadar derin olduğu zamanlarda ortaya çıktığı sanılıyor.

Kabarık asfaltın bolluğu göle çok özel bir nitelik kazandırıyor. Temel olarak bu göl, aralıklı su havuzları olan devasa çamurlu bir asfalt birikintisi gibi davranır. Göl, üzerinde durup bazı noktalarda fazla zorlanmadan dolaşabileceğiniz kadar sağlam. . Diğer kısımlarda yanlış bir adım, “ağır muhallebi” içine düşen bir kaşık gibi yavaşça batmanıza neden olur.

Petrolün yanıcı özelliğinden dolayı göl yakınında sigara içmek yasaktır. Su birikintilerinden herhangi birine bir kibrit düşürürseniz, şiddetli bir alev patlaması meydana geleceği söylenir.

Bu gölün kendine has özelliklerine rağmen üzerinde çok fazla bilimsel araştırma yapılmamıştır. Ancak araştırmacılar gölün mikrobiyal yaşamıOnu incelediler ve şaşırtıcı olmayan bir şekilde bazı sürprizler içerdiğini gördüler.

2011 yılında yapılan bir araştırma, “ Pitch Gölü’ndeki mikrobiyal çeşitlilik, diğer hidrokarbon açısından zengin ortamlarda analiz edilen mikrobiyal topluluklarla karşılaştırıldığında benzersizdir. ”diye bitirdi. Daha önce hiç görülmemiş bir küme türü keşfetmenin yanı sıra, burada yaşayan mikrobiyal toplulukların bir arada yaşıyor gibi göründüğü ve ” birçok dallanma soyu var” bakteri ve arkelerden oluştuğu bulundu.

Sör Walter Raleigh 1595 seferinin anlatılarında da gölden kısaca bahsedilir. Sir Raleigh asfaltın kalitesini fark etti ve onu gemilerdeki sızıntıları kapatmak için kullandı. Bu asfaltın olduğu söyleniyor” gerçekten mükemmel… Norveç zifti gibi güneşte erimez” olarak tanımlanmıştır.

Pitch Gölü’nde yürümek bile mümkün.

Yıllardır asfaltta kullanılıyor

Karayipler’de sömürgecilik gelişirken, Avrupalı ​​güçler bu değerli doğal kaynağı sömürdüler ve dünyanın her yerine yüksek kaliteli asfalt sevk ettiler. 19. ve 20. yüzyıllarda İngilizler tarafından ticari asfalt hasadı patladı ve dünya çapında yüzbinlerce ton ihraç edildi.

İngiliz kaşif Sör Walter Raleigh Tarih kitaplarında genellikle gölü keşfeden kişinin adı olarak anılırken, MÖ 500 yıllarına kadar uzanan arkeolojik kanıtların kanıtladığı gibi, göl Avrupa sömürgeciliğinden önce uzun bir geçmişe sahipti. Yerel toplulukların efsanelerine göre göl, kendileri için kutsal olan sinek kuşlarının öldürülmesinin cezası olarak Büyük Ruh tarafından yaratılmıştır.

Bugün göl hala asfalt kaldırma için kullanılıyor, ancak işletme artık devlete ait. Trinidad ve Tobago Gölü Asfalt şirket tarafından kontrol edilir. Aynı zamanda bu garip bölge, yarı katı göl boyunca keşif gezilerine çıkmak isteyen turistlerin de ziyaret noktası olarak görülüyor.

vezirkopru-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu